2009. május 13., szerda

A Katonanői szekció csapatlátogatása Győrben

A Katonanői szekció kihelyezett elnökségi ülését tartotta Győrben, az MH. 12.Arrabona légvédelmi rakétaezrednél. Az ezred Parancsnokának,- Varga László mk. dandártábornok Úr - megtisztelő meghívásának köszönhetően sikerült egy nagyon kellemes hangulatú és mindenki számára hasznos rendezvényt lebonyolítani.

Az elnökségi ülésen részt vett Szincsák Gyula alelnök, Andor Tamás elnökségi tag és Nagy Károly nyugat-mo-i területi ügyvivő.

A Honvédszakszervezet Katonanői szekciójának ezzel egyik legfontosabb feladata és bízunk benne, hogy hagyományteremtő programja veszi kezdetét. A CSAPATLÁTOGATÁS. Csupa nagybetűvel, hiszen csak ezek a rendezvények és fórumok adhatják meg azt a lehetőséget, hogy a szakmaiság találkozzon az érdekképviselettel - ezzel megadva az érdekegyeztetés stabil alapját. Mindez egyre nagyobb fontossággal bír, hiszen látva a mostani, egyre nehezedő gazdasági helyzetet, a munkáltató és munkavállalói oldal nehézségeit, a súlyosbodó terheket, a konszenzus hiányát- csak az együtt gondolkodás és gondoskodás segíthet, hogy megtaláljuk a megoldást. Leülni, megbeszélni, megvitatni, érdekeket ütköztetni és a megoldást nemcsak keresni- találni.

A rendezvényünk Varga László mk. dandártábornok Úr bemutató előadásával vette kezdetét. Az előadásból egy átfogó képet kaphattunk az ezred múltjáról, szervezeti felépítéséről, tevékenységéről. A tájékoztatás kisfilmes bemutatók színesítették. Majd a következő kérdéseinkre kaphattunk választ: - amelyek egyrészt a katonanőket érintik, mint a Gyes, a Gyed és ezek utáni újbóli munkába állás lehetősége, - a nők aránya az ezrednél – 23% - a fizikai alkalmasság kérdése, - másrészt a ruházat és felszerelés problémája, ami már egy átfogóbb probléma és bizony fennakadásokkal küzd az ezrednél is. A parancsnok Úr tájékoztatott, hogy a felmerülő problémákat közös megegyezéssel mindig sikerült megoldani.

Délutáni programunkban a Tábornok Úr egy idegenvezető pontosságával végigvezettet minket a mintegy 44 hektáron elterülő- nagy részében felújított laktanyában. Számomra példaértékű, ahogy az ezred múltját és hagyományait tisztelve és megbecsülve létrehozták és gondozzák a csapatmúzeumot és ápolják a Borbála-kultuszt.

A rendezvény a Katonanői szekció és az ezred katonanőinek fórumával folytatódott, ahol a hölgyek Szincsák Gyula alelnök aktuális tájékoztatását hallhatták. A nyugdíjba vonulás lehetőségéről és a fizikai alkalmasság feltételeiről tették fel kérdéseiket.

A program a Katonanői Szekció elnökségi ülésével zárult, ahol a következő időszak feladatait tárgyaltuk és vitattuk meg.

Köszönet a program megszervezéséért és a vendéglátásért Varga László mk. dandártábornok Úrnak, Andor Tamásnak, Lengyel Andreának és Nagy Károlynak.

Ranschburg Jenő: Nő és a Férfi c. művéből:
„…..a női szerep sokkal többet jelent, mint hagyományos női feladatokat: mosást, vasalást, főzést, mosogatást. Életstílust jelent, stratégiát, gondolkodásmódot és emberközpontúságot, amit meg kell védeni mindazokkal szemben, akik a nőket óvják saját szerepüktől. Egyetemes emberi értékről van szó, amelynek hiányában nemcsak a nők válnak szegényebbé.”

Tisztelettel: Szücs Andrea
Katonanői szekció elnöke

A fényképek az alábbi linkről letölthetőek, vagy megtekinthetőek itt.

http://picasaweb.google.hu/ksmkovacs/Gyor20090511?feat=directlink


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése